Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

MDRAP finanţează, prin Regio, lucrările la drumul judeţean DJ 672 din Gorj

16 Iulie 2013

Ministerul Dezoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat fondurile nerambursabile necesare pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 672 din Gorj.
Contractul de finanţare a fost semnat astăzi, 16 iulie, la Târgu-Jiu, de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Proiectul aparţine Consiliului Judeţean Gorj şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Comunicat Gorj
„Este un proiect în valoare de aproape 20 de milioane de euro, care se adaugă la celelalte 62 de proiecte deja contractate în judetul Gorj, prin Programul Operaţional Regional. În total, până acum, aici au fost contractate peste 440 de milioane de lei prin acest program. Alte 16 proiecte, în valoare de circa 144 de milioane de euro, urmează să fie semnate pentru acest judeţ sau sunt în proces de evaluare", a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, la Targu-Jiu.

 

Investiţia vizează reabilitarea drumului judeţean care face legătura între localităţile Ciuperceni – Godinesti – Tismana – Pestisani – Bradiceni – Buduhala, cu o lungime de 43 de km, a 61 de podeţe şi a 13 poduri. Proiectul are avantaje directe pentru cei peste 17.000 de locuitori din cele 11 localităţi deservite de drumul judeţean, dar şi pentru cei 350 agenţi economici din zona sau pentru persoanele aflate în tranzit. vipdubai.net

Proiectul are o valoare totală de 87,9 milioane lei, din care 68,9 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă şi este derulat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 2 „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale", Domeniul Major de Intervenţie 2.1 – „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură".