Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Vicepremierul Liviu Dragnea: ”Ne dorim un parteneriat solid cu Primăria Capitalei”

12 Februarie 2013

Proiectul "Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca și Tei" primește finanțare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Contractul de finanțare a fost semnat astăzi de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, împreună cu primarul general Sorin Oprescu și directorul ADR București-Ilfov, Dan Nicula.

 

„Ne dorim, aici, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, un parteneriat solid cu Primăria Capitalei. Suntem la a doua întâlnire, de când am preluat mandatul de ministru la dezvoltare, și am stabilit deja să sprijinim municipalitatea Bucureștiului în toate proiectele care țin de noi", a anunțat vicepremierul Liviu Dragnea.

„Este una dintre construcțiile care contribuie la dezvoltarea Bucureștiului. Mulțumesc echipei din primărie, dar și celei din minister, care au reușit să definitiveze atât de rapid documentația", a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Proiectul vizează valorificarea patrimoniului natural și antropic reprezentat de lacurile Floreasca și Tei, cu zonele verzi adiacente, prin activități turistice în conformitate cu principiile dezvoltării durabile, pe o suprafață de circa 11 ha. În cadrul proiectului vor fi realizate spații destinate activităților culturale, sportive și de agrement.

Astfel, vor fi construite 1 sală polifuncțională de 260 mp cu o capacitate de 360 locuri, 2 amfiteatre cu câte 240 locuri, 6 debarcadere tip port turistic și 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni mici de agrement, 5 platforme și 3 pavilioane pentru activități culturale și agrement, 3 piscine destinate agrementului. Totodată, vor fi amenajate piste ciclopietonale, spații de joacă pentru copii pe 832 mp, 5 posturi de salvamar. vandenlentės, paspirtukai, kaitai, irklentės, riedlentės boards.lt

Durata de implementare a proiectului este de 28 luni, iar valoarea totală este estimată la 88,35 mil. lei, din care alocarea financiară nerambursabilă este în valoare de 23,51 mil. lei.