Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Sibiu: Infrastructura rutieră, diversitatea culturală, mediul de afaceri și serviciile medicale - patru domenii de importanță majoră, susţinute prin programul Regio

05 Iunie 2013

O nouă vizită, de data aceasta în regiunea Centru, a fost organizată pe 5 iunie a.c. de Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional. Proiectele vizitate urmăresc dezvoltarea infrastructurii urbane și a mediului de afaceri, îmbunătățirea serviciilor medicale, precum și dezvoltarea diversității culturale sibiene.


Biserica Evanghelica Sibiu

 

Primul obiectiv Regio vizitat a fost Ambulatoriul nr. 1 al Spitalului Clinic Județean. În vederea dezvoltării sistemului public de sănătate, prin îmbunătățirea infrastructurii serviciilor medicale, ambulatoriul a beneficiat de reabilitare și modernizare, prin realizarea a 14 cabinete și achiziționarea a 16 echipamente medicale noi, precum şi modernizarea mansardei şi utilizarea ei ca spaţiu de consultaţii. Toate acestea au determinat reducerea timpului de aşteptare al pacienţilor pentru cele mai solicitate domenii medicale, respectiv diabetologie şi oftalmologie.

Cel de-al doilea proiect vizează restaurarea acoperișului clădirii Bisericii Evanghelice CA Sibiu, pentru promovarea turismului durabil, prin reintroducerea în circuit turistic a tezaurului de artă medievală adăpostit de biserică. Cu o valoare totală de 12.442.166,11 lei, obiectivul vizează restaurarea a 2.600 metri pătrați de suprafață șarpantă și a 1.700 metri pătrati de suprafață acoperiș. Se estimează că proiectul va fi finalizat la începutul anului viitor, iar obiectivul va fi din nou accesibil turiştilor.

Următorul obiectiv Regio prezentat jurnaliștilor urmărește dezvoltarea infrastructurii urbane și asigurarea unei infrastructuri de transport durabile, prin modernizarea Străzii Faurului din municipiul Sibiu. Pentru facilitarea accesului spre centrul istoric al orașului și spre zona Pieței Cibin, au fost reabilitați 580 metri pătrați de suprafață carosabilă, 780 metri pătrați de suprafață trotuar și 1.190 metri pătrați de suprafață pentru parcări. Strada Faurului și-a păstrat aspectul arhitectural prin montarea subterană a 16 branșamente electrice. Pentru reabilitarea unităților publice urbane, pe Strada Faurului a fost înlocuită rețeaua de transport apă și a fost realizată o rețea de canalizare pluvială. Încă patru străzi adiacente se află în etapa de refacere, precum şi Piaţeta Peştelui, care va deveni spaţiu de relaxare prin montarea de mobilier urban şi construirea unei fântâni arteziene.

Cel de-al patrulea proiect Regio a fost prezentat de reprezentantul firmei SC EM 2 SOFT SRL, beneficiarul proiectului care activează în domeniul IT. Proiectul, cu o valoare totală de 1.667.986 de lei, a urmărit construirea unui sediu cu o suprafață de 400 metri pătrați, mult mai adecvat pentru gestionarea proiectelor complexe și dotarea acestuia cu toate utilitățile şi echipamentele necesare.

* * *

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, derulează, în perioada 1 octombrie 2012 – 1 iulie 2013, o campanie de promovare a proiectelor finanţate prin Regio - Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Wooden Hot Tubs in UK http://www.woodenspasolutions.co.uk/product-category/wooden-hot-tubs/ Vizitele de lucru cu reprezentanţii mass-media la proiectele implementate prin Programul Operaţional Regional vor continua şi în celelalte regiuni ale ţării, următoarea vizită fiind programată în regiunea Nord-Est, pe data de 18 iunie a.c.