Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Parc industrial în Dej şi soft pentru mapping în Cluj-Napoca

04 Iunie 2013

Două proiecte finanţate cu fonduri europene nerambursabile Regio, implementate în regiunea de dezvoltare Nord - Vest, au fost vizitate de reprezentanţii Autorităţii de Management şi ai mass-media pe data de 4 iunie a.c. Este vorba despre dezvoltarea unei structuri de sprijnire a afacerilor şi despre un proiect destinat creării a 13 hărţi digitale interactive ale staţiunilor turistice din Regiunea Nord - Vest, obiective realizate în municipiile Dej şi, respectiv, Cluj - Napoca.


ARC PARC Dej

 

Primul obiectiv Regio vizitat a fost Parcul Industral ARC PARC INDUSTRIAL din municipiul Dej, proiect cu o valoare totală de 19,831,692.54 de lei. Proiectul urmăreşte crearea de spaţii şi facilităţi pentru desfăşurarea unor activităţi economice productive şi de prestări servicii de către companiile private. Realizarea obiectivului a avut un impact major în contextul socio-economic al municipiului Dej, prin crearea a peste 700 de noi locuri de muncă. Prin implementarea acestui proiect cu finanţare Regio, a fost construită o clădire de servicii de 2.611 metri pătraţi, o clădire pentru producţie şi depozitare, în suprafaţă de 4.762 metri pătraţi, au fost amenajate platforme adiacente şi spaţii verzi de peste 10.000 de metri pătraţi şi au fost dotate cu echipamente de ultimă oră cele două săli de conferinţă ale clădirii de servicii. La momentul actual şi în perioada următoare se va finaliza procesul de selecţie a companiilor din diverse sectoare cu potenţial economic, care vor activa în clădirea de servicii.

Cel de-al doilea proiect Regio prezentat de către beneficiari a urmărit optimizarea calitativă şi cantitativă a hărţilor şi a bazelor de date dezvoltate de către S.C. Micro Mapper S.R.L., precum şi cartografierea a 13 hărţi electronice ale tuturor staţiunilor turistice din Regiunea de Dezvoltare Nord - Vest. Proiectul „Date spaţiale exacte, actuale şi complete" a dezvoltat hărţi interactive şi baze de date geografice la nivel de adrese, blocuri, scări şi apartamente. Proiectul co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională a avut o valoare totală de 158.232 de lei şi a primit marele premiu în cadrul Zilelor Regio în Regiunea Nord-Vest, la categoria inovare.

La nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest, au fost contractate, până în prezent, contracte de finanţare cu o valoare totală nerambursabilă de 465,75 de milioane de euro. Koučingas (Coaching): individualus konsultavimas ir koučingo mokymai https://www.primumesse.lt/koucingas-coaching-individualus-konsultavimas-ir-koucingo-mokymai/

* * *

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, derulează, în perioada 1 octombrie 2012 – 1 iulie 2013, o campanie de promovare a proiectelor finanţate prin Regio - Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.