Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Liviu Dragnea: ''Am semnat, în ultima lună, finanţări prin POR în valoare de 200 de milioane de euro''

01 Aprilie 2013

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat astăzi, 1 aprilie a.c., 32 de contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, pentru proiecte în valoare totală de 400 milioane de lei.
Semnare contracte aprilie 1

"Vă doresc succes şi vreau să vă asigur că aveţi la noi permanent sprijin pentru implementarea proiectelor pentru care am semnat astăzi contractele de finanţare. Aici, la minister, am accelerat termenele, am organizat activitatea astfel încât sa nu întârziem nicio procedură, niciun document. Suntem interesaţi să facem tot ce ţine de noi pentru ca fondurile absorbite să fie cât mai aproape de plafonul alocat pentru Programul Operaţional Regional.", a declarat Liviu Dragnea, adresându-se beneficiarilor finanţărilor.

 

Este vorba de proiecte cu impact economic şi social ridicat, extrem de importante pentru localităţile în care se implementează, de la dotări pentru echipajele de intervenţii în situaţii de urgenţă, la centre pentru sprijinirea afacerilor, reabilitări de şcoli şi drumuri, amenajări şi sisteme de management informatizat pentru transportul în comun, la investiţii în centre sociale şi medicale şi în infrastructura turistică şi culturală.

Noile contracte semnate contribuie la evoluţia pozitivă a programului, în prezent gradul de contractare fiind de 101%.

Programul Operaţional Regional 2007-2013 este gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management. Puteți vedea că femeile din România lucrează ca Dubai escorts . De obicei, au fost forțați să lucreze în industria de sex.
Pentru perioada 2007-2013, POR dispune de un buget de circa 4,3 milioane de euro, din care circa 3,5 milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile alocate României din Fondul European de Dezvoltare Regională.