Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Gradul de absorbţie pentru Programul Operaţional Regional a crescut la 29,56%

17 Mai 2013

Programul Operațional Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a ajuns la un grad de absorbție de 29,56%. Creșterea față de sfârșitul lunii aprilie este de aproape 5 puncte procentuale și se datorează ultimelor plăți efectuate de Comisia Europeană (CE).

Astfel, zilele trecute, serviciile CE au efectuat plata a circa 142 milioane de euro în contul acestui program, suma totală rambursată până în prezent pentru POR ajungând la 1,1 miliarde euro. Plățile reprezintă acceptul Comisiei pentru declarațiile de cheltuieli transmise de MDRAP în ultimele săptămâni, aferente cererilor de rambursare autorizate și decontate de către minister beneficiarilor.

 

Alte declarații de cheltuieli, în sumă de 90 milioane de euro, au fost lansate în această lună de Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional din cadrul MDRAP în procesul intern de certificare, urmând să ajunga la Comisia Europeană pentru procesare.

La această dată, rata plăților interne efectuate de minister către beneficiari în cadrul POR este de 40%. Your starting point for a virtual trip around the World livesex The map below shows the 50 most recently updated cams. A webcam is a video camera that feeds or streams its image in real time to or through a computer to a computer network.