Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Fonduri europene pentru ''Casa Argintarului'' și Centrul Comunitar pentru Tineret din Bistrița

25 Aprilie 2013

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat astăzi, 25 aprilie, la Bistriţa, două noi contracte de finanţare prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013, în valoare totală de peste 5 milioane de lei.
ctr bistrita

 

"Prezenţa mea la Bistriţa nu este deloc întâmplătoare. Am ţinut să fac această vizită pentru a vă arăta încă o dată că ministerul este un partener permanent al autorităţilor publice locale. Puteţi conta pe tot sprijinul nostru şi îmi doresc să putem realiza un transfer de încredere între dumneavoastră, ca primari sau preşedinţi de consilii judeţene, şi ministerul pe care îl conduc", a declarat Liviu Dragnea.

 

Primul dintre cele două proiecte semnate vizează reabilitarea şi modernizarea Centrului Comunitar pentru tineret CETIN. Copiii şi tinerii bistriţeni vor beneficia de un centru modern, care le va oferi servicii de formare şi pregătire profesională, consiliere psihologică şi alte servicii sociale la standarde europene. "Felicit primăria Bistriţa pentru că încurajează formarea profesională a tinerilor; educaţia este extrem de importantă pentru obţinerea unui loc de muncă.", a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea. Valoarea totală a contractului semnat este de 2.596.809,89 de lei, din care 2.001.367 sunt fonduri nerambursabile.

Al doilea proiect care va fi finanţat prin REGIO urmăreşte reabilitarea clădirii istorice "Casa Argintarului" din Bistriţa. După restaurarea şi consolidarea clădirii, fosta casă a meşterului bijutier (monument istoric cu arhitectură gotică şi renascentistă) va deveni sediul Centrului German din localitate. "Cred că judeţul Bistriţa are o importanţă strategică şi beneficiază de un potenţial turistic uriaş, care poate fi dezvoltat, punând în valoare mai bine moştenirea saşilor.", a subliniat ministrul Dragnea. Proiectul are o valoare totală de 2.458.680,75 de lei, din care 1.802.027,53 de lei reprezintă fonduri nerambursabile. HD quality young porn videos with Sexy Girls 18 streams of these amateur, nude girls.