Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Finanțări prin Regio pentru parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca și drumul județean 191 Marghita-Tasnad, în Bihor

26 Aprilie 2013

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat astăzi, 26 aprilie, un nou contract de finanţare din fonduri europene, prin Regio-Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Proiectul vizează dezvoltarea parcului industrial Tetarom I din Cluj-Napoca. Cele peste 69 de milioane de lei (din care aproximativ 61 de milioane de lei fonduri nerambursabile) vor fi folosite pentru construirea unor clădiri și pentru extinderea şi modernizarea infrastructurii existente - drumuri de acces, parcări, etc. Cu doar o lună în urmă, pe 29 martie a.c., a fost semnat contractul pentru Parcul Industrial Tetarom IV, care va fi amenajat în comuna Feleacu, lângă Cluj; proiectul are o valoare totală de aproape 55 de milioane de lei, din care circa 35 de milioane, sumă nerambursabilă. Ambele proiecte vor fi finalizate în anul 2015.

 


tetrarom

"Am venit la Cluj din două motive", a declarat ministrul Liviu Dragnea. "În primul rând, am fost la aeroport, ca să mă asigur că noua pistă va fi operaţională în luna noiembrie, astfel încât să nu riscăm să plece vreun operator de zbor. Am vorbit cu ministrul delegat pentru ape, păduri și piscicultură, Lucia Varga, şi cu ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, să asigure buna desfășurare a lucrărilor de deviere a pârâurilor Becaş şi Murătorii. Aeroportul din Cluj este un obiectiv extrem de important pentru dezvoltarea regională şi un obiectiv strategic pentru Guvernul României – de aceea am stabilit responsabilităţile fiecărei instituții pentru finalizarea primei etape până la 1 iunie. Al doilea motiv pentru care am vrut să vin este extinderea Tetarom I şi Tetarom IV – o poveste de succes care ne arată cum o autoritate locală știe să atragă bani europeni, pentru Cluj, ca să devină un pol de creștere semnificativ, dar şi pentru celelalte județe, ca să se dezvolte într-un ritm mai alert. Povestea Tetarom, începută în 2010, ne spune că dezvoltarea nu se bazează pe măsuri de austeritate impuse, ci pe investiții!", a subliniat vicepremierul Dragnea.

Tot astăzi, va fi semnat un alt proiect REGIO, care va finanţa modernizarea drumului judeţean 191 Marghita-Tăşnad (27,264 Km, în jud. Bihor). Proiectul are o valoare totală de aproape 84 de milioane de lei, din care peste 67 de milioane sunt fonduri nerambursabile. Lucrările vor dura 27 de luni, iar beneficiarii sunt Consiliul Judeţean Bihor, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare, Consiliul Local Tăşnad şi Consiliul Local Marghita. Tinklapiu ir Svetainiu kurimas Puslapiu kurimas Interneto svetainiu kurimas tik 300 Eur

Cele două proiecte semnate la Cluj și Oradea au o valoare totală de peste 153 de milioane de lei.