Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Regio – nou apel de proiecte în domeniul turism, pentru regiunile Sud-Vest și Centru

12 Septembrie 2012

Peste 17 milioane de euro sunt puși la dispoziția celor interesați să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru noi proiecte de dezvoltare a turismului. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2007-2013 (Regio), Axa 5, domeniul major de intervenție DMI 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice".

Autoritatea de Management a programului Regio din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) a anunțat astăzi, 12 septembrie a.c., lansarea unui nou apel de proiecte pentru DMI 5.2.

 

Astfel, începând cu data de 23 octombrie 2012, la sediile Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru pot fi depuse noi cereri de finanțare pe domeniul menționat.

Ghidul solicitantului actualizat poate fi consultat pe site-ul programului Regio, la link-ul urmator: click aici.

Apelul de proiecte beneficiază de un buget orientativ în valoare de 17,84 de milioane de euro, din care circa 14,23 de milioane de euro sunt alocați pentru regiunea Sud-Vest, restul de circa 3,61 de milioane de euro revenind regiunii Centru. Cererea de proiecte este cu depunere continuă, până la depăşirea cu 50% a alocării financiare.

Lansarea apelului are drept scop acoperirea alocării financiare destinate DMI 5.2 din cadrul programului Regio.

* * *

Pentru perioada 2007-2013, Regio are un buget orientativ de 4,3 milioane de euro, din care circa 3,5 milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile alocate României din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. La data de 3 septembrie a.c., programul Regio avea un stadiu de contractare de 94,67% (raportat la sumele FEDR alocate), corespunzător unui număr de 3.158 de contracte de finanţare semnate cu beneficiarii programului.

Biroul de presă