Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Proiecte europene pentru modernizarea staţiunii Poiana Braşov şi a oraşului Râşnov

03 Aprilie 2012

Cristian Petrescu, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a semnat astăzi, 3 aprilie, la Braşov şi Râşnov, două contracte în valoare totală de 62,7 milioane de lei, incluse în Planul Integrat de Dezvoltare al polului de creştere Braşov, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional. Totodată, ministrul Cristian Petrescu a verificat lucrările la trambulina şi pistele din Râşnov, în care se vor desfăşura o parte dintre probele sportive ale Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013.

Proiectul „Amenajare zona turistică Poiana Braşov – amenajare spaţii agrement şi divertisment" are o durată de implementare de 24 de luni şi o valoare totală de 44.485.829,65 de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 17.149.670,75 de lei. Proiectul vizează îmbunătăţirea şi diversificarea serviciilor turistice de agrement din Municipiul Braşov, prin crearea unui complex destinat activităţilor de agrement şi divertisment în staţiunea turistică Poiana Braşov, crearea de noi locuri de muncă pentru deservirea complexului pentru activităţi de agrement şi divertisment creat în staţiunea turistică Poiana Braşov şi valorificarea resurselor naturale din staţiune, în scopul creşterii atractivităţii pentru turismul practicat în zona Braşov.

 

"Proiectul integrat de reactualizare şi modernizare urbană – Centrul istoric Râşnov" are o durată de implementare de 24 de luni şi o valoare totală de 18.249.765,15 de lei, din care 14.360.808,72 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Proiectul are ca scop amenajarea Pieţei Unirii ca zonă pietonală, construirea unui pasaj subteran sub actuala piaţă, construirea unei parcări subterane (pe 2 niveluri, cu o capacitate de 100 de locuri), amenajarea unui spaţiu destinat organizării de evenimente publice, amenajarea spaţiilor verzi, precum şi refacerea iluminatului public.

De asemenea, ministrul Cristian Petrescu a verificat stadiul lucrărilor investiţiilor pentru dezvoltarea facilităţilor sportive din Râşnov, localitate care va găzdui o serie de probe sportive în cadrul FOTE 2013. Investiţia MDRT de la Râşnov, în valoare de aproximativ 50 de milioane de lei, constă într-o trambulină K 90 de sărituri cu schiurile (singura din România), o pârtie de biatlon şi o pârtie de schi fond la standarde olimpice, toate fiind practicabile atât pe timp de iarnă, cât şi în celelalte sezoane.