Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Proiecte de dezvoltare regională în regiunea Sud-Muntenia

17 August 2012

Marcel Boloş, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a semnat astăzi, 17 august, la Călăraşi, contractul de finanţare pentru proiectul Înfiinţare structură de afaceri în localitatea Călugăreni, judeţul Giurgiu.

Proiectul, în valoare totală de 84.911.578,52 de lei, din care 40.323.988,77 de lei reprezintă finanţare nerambursabilă din fonduri europene şi de la bugetulul naţional, va fi implementat pe parcursul a 17 luni. Proiectul vizează crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor la standarde internaţionale, localizată pe drumul E70, în judeţul Giurgiu, la doar 25 de km sud de Bucureşti, având ca scop atragerea investiţiilor, precum şi revigorarea şi dezvoltarea economiei locale şi regionale. Cu ajutorul Regio – Programul Operaţional Regional se vor construi 2 hale cu funcţiunea de depozitare şi spaţii administrative şi se vor realiza lucrări pentru asigurarea utilităţilor aferente. Totodată, se vor realiza platforme şi drumuri de acces. Obiectivele urmărite sunt crearea de 363 noi locuri de muncă permanente în cadrul firmelor găzduite în structura de sprijinire a afacerilor şi susţinerea întreprinderilor mici, mijlocii şi micro.

 

"Ma bucură faptul că pot semna un astfel de proiect, cu atât mai mult cu cât, în prezent, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului avem o deschidere deosebita către sprijinirea şi dezvoltarea structurilor de afaceri. În acest sens, avem în lucru la minister un proiect de ordonanţă care reglementează dezvoltarea infrastructurii de utilităţi publice şi înfiinţarea structurilor de afaceri. Programul, dacă va avea acceptul Consiliului Concurenţei, va fi finanţat pentru început din fonduri de la bugetul de stat, iar dacă va avea succes va fi propus pentru finanţare din fonduri europene," a declarat secretarul de stat Marcel Boloş.

De asemenea, Marcel Boloş a vizitat proiectul Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşiaflat în faza de finalizare. Valoarea totală a proiectului este de 20.599.631,52 de lei, din care 14.809.448,38 de lei finanţare nerambursabilă. Obiectivele specifice ale proiectului sunt îmbunătăţirea accesului la serviciile de ambulatoriu şi îmbunătăţirea structurii Ambulatoriului Integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea acestuia, îmbunătăţirea circuitelor funcţionale şi de acces între sectoarele spaţiale în care se desfăşoară activitatea cabinetelor componente ale Ambulatoriului, modernizarea şi dezvoltarea serviciilor medicale oferite, îmbunătăţirea condiţiilor oferite pacienţilor deserviţi în Ambulatoriu şi creşterea capacităţii şi calităţii serviciilor de asistenţă medicală prin îmbunătăţirea condiţiilor tehnice şi de ambient în care se desfăşoara actul medical.