Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Programare 2014-2020: întâlnirea MDRT cu Agenţiile de Dezvoltare Regională

05 Septembrie 2012

Procesul de pregătire a viitorului cadru de accesare şi implementare a programelor cu finanţare europeană nerambursabilă, pentru perioada 2014-2020, se află în plină derulare la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

„Consultarea tuturor factorilor din regiunile de dezvoltare este deosebit de importantă în această etapă. În discuţiile de astăzi, ne-am asigurat că toţi actorii locali sunt sau vor fi implicaţi în procesul de pregătire a următoarei programări a fondurilor europene. O abordare integrată a dezvoltării regionale trebuie să ţină seama de punctele de vedere ale autorităţilor publice locale, ale instituţiilor deconcentrate, ale mediului economic şi ale sectoarelor sanitar şi universitar. Încurajez primăriile şi consiliile judeţene să participe cât mai activ la acest proces, pentru că modul în care schiţăm acum viitoarele programe europene le va influenţa în mod direct capacitatea de dezvoltare pe termen mediu", a declarat Marcel Boloş, secretar de stat în cadrul MDRT.

 

Declaraţia a avut loc în cadrul întâlnirii de lucru cu Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR) pe care Marcel Boloş a coordonat-o astăzi, 5 septembrie a.c., la sediul MDRT. Întâlnirea a vizat evaluarea respectării calendarului de lucru stabilit la nivel naţional pentru viitoarea perioadă de programare a fondurilor europene şi dezbaterea unor teme privind mecanismele şi instrumentele concrete de lucru.