Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Oradea: MDRT și Primăria Oradea în sprijinul infrastructurii de afaceri

26 Mai 2012

Obiectivul proiectului constă în realizarea unei structuri funcționale de sprijinire a mediului de afaceri, cu scopul de a pune bazele unei dezvoltări economice durabile a municipiului şi de a susţine dezvoltarea sustenabilă în judeţul Bihor. Astfel, prin acest proiect, se urmărește atât crearea de locuri de muncă și atragerea de investitori în structura de sprijinire a afacerilor, cât și asigurarea infrastructurii pentru aceasta (reţea de apă şi canalizare, reţea de alimentare cu energie electrică, structură de drumuri interioare, alimentare cu energie termică în regim centralizat şi asigurarea accesului la reţeaua de telecomunicaţii).

"Sunteți printre primii din țară care au înțeles că, fără a crea locuri de muncă și spații economice de dezvoltare, precum și facilități de dezvoltare pentru afaceri, orice comunitate se sufocă. Prioritatea dumneavoastră este și prioritatea noastră. Iată de ce, vă pot anunța că, spre sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie, va fi inițiat un proiect național privind sprijinirea dezvoltării parcurilor industriale prin infrastructură", a declarat ministrul dezvoltării regionale.

 

Eduard Hellvig a mai adăugat că și-ar dori să semneze astfel de proiecte în fiecare reședință de județ sau în fiecare oraș mare al țării.

Proiectul semnat la Oradea are o durată de implementare de 31 de luni, iar valoarea totală a contractului este de 15.154.301 de lei, din care 6.777.003,41 de lei reprezintă fonduri nerambursabile.