Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Ministrul Cristian Petrescu a inaugurat, la Câmpina, pasajul rutier care face legatura cu DN 1

11 Aprilie 2012

Cristian Petrescu, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a participat astăzi, 11 aprilie, la Câmpina (judeţul Prahova), la inaugurarea pasajului rutier care face legătura cu DN 1, construit în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Proiectul Modernizare Calea Daciei a vizat decongestionarea traficului şi îmbunătăţirea accesului înspre şi dinspre municipiul Câmpina şi modernizarea Căii Daciei. De această investiţie beneficiază atât populaţia aflată în tranzit rutier, cât şi populaţia municipiului Câmpina, comercianţii şi transportatorii din zonă. De asemenea, odată cu inaugurarea pasajului, timpul de aşteptare în trafic se va reduce de 18 ori (de la 8,9 minute la 29 secunde), iar viteza de deplasare va creşte de la 30 la 90 km/h.

 

Pasajul rutier suprateran are o lungime de 880 de metri pe sensul Câmpina – Bucureşti şi de 840 de metri pe sensul Bucureşti – Câmpina.

Proiectul s-a derulat pe durata a 30 de luni şi are o valoare totală de 26.534.687,59 de lei, din care 20.308.570,08 lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile din fonduri europene.

„Importanţa acestei investiţii constă în primul rând în utilitatea ei. Odată cu inaugurarea de astăzi, se va rezolva problema cozilor de la ieşirea din Câmpina pe DN 1 spre Bucureşti, care se întindeau pe câţiva kilometri. Acum maşinile au un timp estimat de aşteptare de jumătate de minut, faţă de aproape 10 de minute cât era până în prezent. Acest proiect de dezvoltare regională contribuie la o creştere reală a calităţii vieţii cetăţenilor", a declarat ministrul Cristian Petrescu.