Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

MDRT a lansat varianta finală a Ghidului solicitantului pentru reabilitarea termică a blocurilor, cu fonduri europene

02 Noiembrie 2012

De la 1 noiembrie 2012 a fost pusă la dispoziţia celor interesaţi varianta finală a Ghidului solicitantului pentru apelul de proiecte din cadrul subdomeniului 1.2 Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe.

Potenţialii beneficiari pot consulta ghidul publicat pe www.inforegio.ro, secţiunea Ghidul Solicitantului (http://www.inforegio.ro/node/15).

 

Depunerea cererilor de finanţare se poate face începând cu data de 15 noiembrie 2012.

Implementarea măsurilor privind eficienţa energetică va trebui să aibă ca rezultat o reducere de cel puţin 40% a consumului de energie pentru încălzire şi atingerea unui consum minim de energie pentru încălzire în funcţie de zonele climatice la nivel naţional.

Informaţii de context

Beneficiarii eligibili ai schemei de finantare sunt unităţile administrativ-teritoriale (autorităţi ale administraţiei publice locale) – municipii reşedinţe de judeţ în calitate de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti.

Alocarea financiară (FEDR + Buget de stat, reprezentând 60% din valoarea eligibilă) pentru domeniul major de intervenţie 1.2 „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinte" pentru perioada 2007-2013 este de 182,40 milioane euro, fiind repartizată pe cele 8 regiuni de dezvoltare în mod egal.

Alocarea financiară ce revine fiecărei regiuni este de 22,80 milioane euro (FEDR + Buget de stat, reprezentând 60% din valoarea eligibilă).

Sunt eligibile următoarele categorii de lucrari de reabilitare termica a blocului:

· Lucrări de reabilitare termică a anvelopei;

· Lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire

Sunt vizate în special blocurile de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990 în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse (peste 50% dintre familiile – proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie de maxim 500 Euro).

Pentru orice clarificari va rugam sa va adresati MDRT, AM POR( Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ).