Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Jurnalişti în vizită la proiecte Regio din Bucureşti şi Voluntari

04 Octombrie 2012

Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a demarat joi, 4 octombrie a.c., în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, o nouă serie de vizite, împreună cu jurnaliştii, la proiecte finanţate din fonduri europene.

Primul proiect vizitat a fost Sistemul integrat de monitorizare video a domeniului public, implementat cu sprijinul Poliţiei locale a sectorului 2 din Capitală, care, în luna mai a.c., a primit distincţia pentru „cel mai bun proiect în domeniul ordine publică în România" din partea Revistei Române de Administraţie Publică Locală. Proiectul este amplasat în zona Baicului şi vizează creşterea siguranţei sociale şi securităţii locuitorilor din zonă, prin implementarea unui sistem integrat de monitorizare video a domeniului public. Valoarea totală a proiectului este de 3.499.702,80 de lei, din care 1.022.181,90 de lei reprezintă contribuţia beneficiarului.

 

Următorul obiectiv vizitat l-a constituit şantierul de la Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu". Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a colegiului, de care vor beneficia peste 1.000 de elevi, dar şi profesorii care îşi desfăşoară activitatea aici. Proiectul are o valoare totală de 48.312.993,98 de lei, din aceasta 778.914,68 de lei reprezentând contribuţia beneficiarului.

Cel de-al treilea proiect, Cancerul, prioritate absolută–dezvoltarea unui sistem real de servicii sociale, are ca beneficiar Fundaţia "Sfânta Irina" din Voluntari (Ilfov) şivizează extinderea centrului prin construirea unui nou corp de clădire lângă corpul prezent, în vederea îngrjirii zilnice a unui număr suplimentar de 21 de bolnavi de cancer în stadiu terminal. Valoarea totală a proiectului este de 3.645.064,19 lei, din care 58.916,72 de lei reprezintă contribuţia beneficiarului.

* * *

Vizitele de lucru cu reprezentanţii mass-media la proiectele implementate prin Programul Operaţional Regional vor continua şi în celelalte regiuni ale ţării, următoarea vizită fiind programată la Buzău şi Râmnicu Sărat, pe 10 octombrie a.c.

MDRT, în calitate de Autoritate de Management, gestionează Regio-Programul Operaţional Regional 2007–2013, prin intermediul căruia sunt alocate 4,4 miliarde de euro, din care 85% reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Obiectivul general al Regio îl constituie sprijinirea şi promovarea dezvoltării locale durabile în regiunile României, atât din punct de vedere economic, cât şi social, prin reducerea disparităţilor de dezvoltare dintre acestea şi celelalte regiuni ale Uniunii Europene.