Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

MDRT a semnat contracte de 4,558 miliarde de euro

13 Decembrie 2011

2.382 de contracte de finanţare, în valoare totală de aproximativ 4,558 miliarde de euro, au fost semnate până în data de 9 decembrie a.c., prin Regio - Programul Operaţional Regional (POR), derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Până în prezent, au fost finalizate 426 de proiecte la nivelul întregii ţări, în valoare de 257 de milioane de euro şi au fost alocate fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională în valoarea de aproximativ 2,891 miliarde de euro.

Datele au fost făcute publice în cadrul Conferinţei de prezentare a Raportului Anual de Implementare 2010 a Programului Operaţional Regional, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, astăzi, 13 decembrie a.c. La eveniment au participat reprezentanţi ai Autorităţii de Management pentru POR, ai organismelor intermediare, autorităţilor publice, membri ai societăţii civile, beneficiari, membrii ai reţelei de comunicatori ș.a.

„Suntem ministerul cu cea mai mare rată de contractare a fondurilor europene şi cu o semnificativă contribuţie la creşterea gradului de absorbţie la nivelul întregii ţări. Acest lucru se vede nu numai în cifre. Avem şantiere în fiecare colţ al României, peste tot se lucrează la dezvoltarea infrastructurii atât de necesară. Când vorbim despre cele 2,891 miliarde de euro fonduri nerambursabile aduse deja în România şi despre cele 426 de proiecte finalizate, vorbim despre lucruri care se văd în jurul nostru. Asta înseamnă Programul Operaţional Regional!", a declarat Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul MDRT.

Informaţii detaliate despre stadiul implementării Programului Operaţional Regional până la data de 9 decembrie a.c. găsiţi online la pe pagina de internet a MDRT( http://www.mdrt.ro/dezvoltare-regionala/programul-operational-regional-2007-2013/-3780).

 

***

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management a POR, este ministerul cu cea mai mare rată de contractare a fondurilor europene pe care le administrează şi contribuie, astfel, la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor pe care Uniunea Europeană le-a alocat României pentru perioada de programare financiară 2007 - 2013.

Regio - Programul Operaţional Regional (POR) a fost lansat în data de 13 iulie 2007, în cursul aceluiaşi an finalizându-se şi documentele aferente implementãrii proiectelor. Obiectivul general al POR constă în sprijinirea şi promovarea dezvoltării locale durabile, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere social, în toate regiunile României, prin îmbunătăţirea condiţiilor de infrastructură şi a mediului de afaceri, care să susţină creşterea economică.

Biroul de Presă