Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

2011

14 Decembrie 2011

Autoritatea de Management a Regio - Programului Operaţional Regional lansează, în vederea consultării publice, ghidul actualizat al solicitantului pentru construirea şi dotarea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT). Perioada de consultări publice se va încheia în data de 6 ianuarie 2012, ora 14.00. Observatiile se pot trimite la dna. Adiţa Stanca, email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau la dna. Georgiana Florescu, email  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mai mult...
13 Decembrie 2011

2.382 de contracte de finanţare, în valoare totală de aproximativ 4,558 miliarde de euro, au fost semnate până în data de 9 decembrie a.c., prin Regio - Programul Operaţional Regional (POR), derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Până în prezent, au fost finalizate 426 de proiecte la nivelul întregii ţări, în valoare de 257 de milioane de euro şi au fost alocate fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională în valoarea de aproximativ 2,891 miliarde de euro.

Datele au fost făcute publice în cadrul Conferinţei de prezentare a Raportului Anual de Implementare 2010 a Programului Operaţional Regional, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, astăzi, 13 decembrie a.c. La eveniment au participat reprezentanţi ai Autorităţii de Management pentru POR, ai organismelor intermediare, autorităţilor publice, membri ai societăţii civile, beneficiari, membrii ai reţelei de comunicatori ș.a.

„Suntem ministerul cu cea mai mare rată de contractare a fondurilor europene şi cu o semnificativă contribuţie la creşterea gradului de absorbţie la nivelul întregii ţări. Acest lucru se vede nu numai în cifre. Avem şantiere în fiecare colţ al României, peste tot se lucrează la dezvoltarea infrastructurii atât de necesară. Când vorbim despre cele 2,891 miliarde de euro fonduri nerambursabile aduse deja în România şi despre cele 426 de proiecte finalizate, vorbim despre lucruri care se văd în jurul nostru. Asta înseamnă Programul Operaţional Regional!", a declarat Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul MDRT.

Mai mult...
15 Noiembrie 2011

Începând cu data de 15.12.2011, orele 12:00, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional anunţă suspendarea procesului de depunere a cererilor de finanţare în cadrul domeniului major de interventie 1.1– „Planuri integrate de dezvoltare urbană", sub-domeniul Centre Urbane, din Regiunea Bucureşti Ilfov.

Mai mult...
14 Noiembrie 2011

Începând cu data de 14 noiembrie 2011, ora 12:00, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional anunţă suspendarea procesului de depunere a cererilor de finanţare în cadrul Operaţiunii „Crearea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) şi dotarea acestora", domeniul major de intervenţie 5.3 - Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Mai mult...