European Union        Government of Romania       Ministry for Regional Development and Public Administration       2007-2013 Structural Instruments

Campaigns

Campania de constientizare privind programul Operational regional

Programul Operational Regional (POR) este un nume destul de tehnic pentru o promisiune care ar putea avea un impact major asupra calitatii vietii noastre. Drept rezultat, publicul general nu isi poate da seama ce reprezinta POR cu adevarat. Deoarece conceptul este nou si limbajul prea tehnic, este dificil pentru noi toti sa ne imaginam care vor fi rezultatele acestui program.

Asa a aparut nevoia de a dezvolta o campanie de constientizare: pentru a prezenta publicului larg ceea ce este, de fapt, important pentru noi toti; pentru a dezvalui, dintre procedurile si aspectele tehnice inerente unor astfel de programe, viziunea si semnificatia principala a POR.

Oamenii au nevoie sa stie ceea ce este POR, ceea ce ne-ar putea aduce. Daca o primarie reuseste sa schimbe imaginea orasului cu ajutorul fondurilor europene, acesta ar putea reprezenta un exemplu pentru celelalte orase si pentru restul primarilor. Acest exemplu ar putea fi urmat si in alte regiuni ale tarii.

Campania de constientizare privind Programul Operational Regional isi propune sa te inspire, oferindu-ti exemple concrete pentru ca tu sa vii cu propria idee de dezvoltare a comunitatii tale si sa o prezinti autoritatilor din orasul tau. Autoritatile trebuie sa se implice si sa dezvolte proiecte. Pana la urma, toti primarii oraselor, reprezentantii institutiilor publice si private sau ai ONG-urilor se vor simti impliniti daca reusesc sa aduca imbunatatiri comunitatii lor. Si noi toti ne-am putea simti bine si responsabilizati daca reusim sa ne aducem contributia in cadrul acestui proces.

Click aici pentru materialele campaniei.